DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Adnan Menderes Anadolu Lisesi

Misyon ve Vizyonumuz

VİZYONUMUZ

Adnan Menderes Anadolu Lisesi, Türkiye' nin Güneydoğusunda Mezopotamya'nın kuzeyinde yer almakta olan tarihin derinliklerinden gelen sayısız kültürün kucaklaştığı kent Diyarbakır'da bulunmaktadır.  Okulumuzda 62 öğretmen, 955 öğrenci,  1 memur, 2 personel bulunmaktadır. Okulumuz aynı zamanda öğrencilerini puanla alan bir proje okuludur. Bundan dolayı küçük yerleşim yerlerinden gelen özellikle kız öğrencilerimizin sayısı oldukça fazladır. Öğrencilerimizin sahip oldukları nitelikleri geliştirmeleri, yeni medeniyetler ile tanışmaları, farklı pencerelerden bakmaları adına çeşitli girişimlerde bulunan bir kurum olmaktan yanayız. Milli kültürün yanında evrensel değerleri de tanıyan, benimseyen, araştırmacı, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üstünde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken Başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek temel gayemizdir.

MİSYONUMUZ

Okulumuz yüksek standartlarda hizmet sunan başarıları örnek alınan, yenilikçi ve lider bir kurum olmaktadır. Eğitim -öğretim Faaliyetinin yürütülmesinde öğretmen-öğrenci -veli -çalışan memnuniyetini sağlayan; etkin, hızlı ve güvenilir bilgi hizmeti sunan; Tübitak, e-twining, Teknofest gibi yarışmalara katılan ve dereceler alan ;sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren ;yaratıcı ve özgürce düşünen; ekip çalışmasına inanan; ulusal ve evrensel değerlere bağlı, her alanda başarıyı hedefleyen; bir kurum olma yolunda ilerlemektedir. Okulumuzda üstün zekalı öğrencileri nitelikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda eğitim destek odalarında eğitimlerin verilmesi için gerekli imkanlar sağlanmaktadır. Öğretmenlerimiz öğretim faaliyetlerini öğrencilerle birlikte geliştirmek adına birçoğu yeni teknik ve teknolojilerle ilgili kurslara katılmaktadır.

Okul Müdürü

İlyas AKKUŞ